Як ми на ярмарку щедрівок побували

Уже третій рік поспіль у школі проходить фестиваль української пісні. Цього року вирішили побувати на пісенному ярмарку. Які тільки ярмарки не проходили в нашій школі! Благодійні, зелені, фразеологічні… А от такого, як сьогодні, ще не було! Це був справжній ярмарок щедрівок, на якому ніхто не витрачався, а навпаки - до духовної скарбнички клав безцінні перли народної творчості. Атмосфера святкового настрою відчувалася від самого ранку: репетиції, костюми, гості, яких у нас сьогодні було так багато.

Інформаційно-творчий проект «Щедрий вечір, добрий вечір!» підготували організатори до свят зимового циклу та в рамках відзначення Дня Соборності України. Розпочався захід цікавою інформацією про звичаї і традиції від Різдва до Водохрещі, звичайно, не оминули й знаменитого «Щедрика» М. Леонтовича. У розповідь ведучих впліталися щедрівки у виконанні учнів з 1 по 11 класи.

Свята зимового циклу українці по праву вважають родинними, і це довели учні 4 класу, які виступили разом із мамами. Пісня кожного колективу була особливою, жодна не повторилася: «Старий рік минає», «Щедрий вечір, Новий рік, ми вітаємо усіх», «Ходить вечір, ходить ясний», «Красная панна по саду ходила», «Ой сивая та й зозуленька»…. Відзначалися виступи сучасним музичним супроводом та акапельним виконанням. Привітали також учасників і гостей учителі: у виконанні Путятіної С. Є. та Поваренко Я. О. пролунала щедрівочка «Зіронька ясна на небі сяє».

/Files/photogallery/1479/DSCF0004.JPG/Files/photogallery/1479/DSCF0014.JPG /Files/photogallery/1479/DSCF0010.JPG/Files/photogallery/1479/DSCF0035.JPG /Files/photogallery/1479/DSCF0020.JPG /Files/photogallery/1479/DSCF0013.JPG/Files/photogallery/1479/DSCF0042.JPG /Files/photogallery/1479/DSCF0039.JPG/Files/photogallery/1479/DSCF0045.JPG/Files/photogallery/1479/DSCF0027.JPG /Files/photogallery/1479/DSCF0053.JPG/Files/photogallery/1479/DSCF0055.JPG

І хоча, за звичаєм, щедрували тільки дівчата, організатори проекту знайшли інформацію про те, що в окремих регіонах співали й хлопці. Справді, як же без них? Чудове виконання, артистизм зачаровували присутніх.

До складу журі запросили шанованих у селі людей: золотий голос Богданівки – Коркіну Л. І. та викладача музичної школи, керівника ансамблю музичних інструментів Ценова О. О. Та навіть професіоналам складно було визначитися з вибором найкращих. До речі, журі теж поярмаркувало: Лідія Іванівна заспівала щедрівки, з якими у 90-их роках, відроджуючи традиції, ходила з народним ансамблем «Берегиня» до місцевих господарів, а Олег Олександрович акомпонував учням і вчительському дуету.

За звичаєм, господиня закладу Івашина Галина Миколаївна щиро подякувала всім учасникам за прекрасне виконання, віншування і, як годиться, обдарувала дітей солодощами.

Цього дня не було переможених, адже всі отримали позитивний заряд емоцій і святкового настрою.

Сьогодні в соціальних мережах шириться Україною онлайн-флешмоб між хоровими колективами #Щедрик100challenge до 100-річчя виконання «Щедрика» в обробці Миколи Леонтовича. Хай це буде й наша невеличка участь у цьому заході.

Організаторам, учасникам, батькам зичимо, аби все з того, що бажали діти зі сцени, збулося, щоб наша держава цвіла й багатіла та місце достойне у світі посіла. З Новим роком!

Переглянути світлини свята можна за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.