/Files/images/нав1718.jpg

2017-2018 навчальний рік подарував усім учасникам освітнього процесу нові цінності, новий досвід, закріпив традиції, помножив досягнення, відкрив нові таланти й зірочки.

Найбільшим відкриттям цього року стала перемога навчального закладу в Міжнародному проекті FIRST LEGO League в Україні. Успішно пройшовши конкурсний відбір, команда юних робототехніків "SAP TERRA" приступила до визначення й реалізації проекту "Своя вода", за власним дизайном створила робота, запрограмувала відповідні місії для нього. Участь у Проекті - це не лише заняття робототехнікою. Це й опанування Основними Цінностями, робота в команді, участь у актуальних екологічних проектах. Усе це принесло перемогу в регіональному турнірі, що проходив у місті Харків. Згодом у квітні в Києві команда здобула ІІ місце у номінації "Проект" -"Дослідження".

Учням з 1 по 11 класи відкрилися нові горизонти як у навчанні, так і в позаурочній діяльності. Школярі вперше побували на вже знаній багатьма "Книжковій толоці", блукали знаменитим Книголіссям, знайомилися з майстрами українського слова. А в цей же час учениці школи представляли школу й Чернігівський район у Міжрегіональному конкурсі патріотичної пісні та поезії "Слався, рідна Україно!". Путятіна Олеся й Рекуненко Богдана отримали ІІІ місце за виконавську майстерність, любов до пісні й до України.

Учениці школи Самарська Вікторія й Арушанян Анастасія взяли участь в обласному фестивалі "Ми надія твоя, Україно!". Презентуючи роботу школи, звертали увагу й на виступи присутніх. Зацікавилися розповіддю знаного в Україні зооволонтера, запросили Олесю Кулик до школи. Упродовж кількох тижнів практично вся школа готувалася до зустрічі, аби подарувати необхідні речі для "Зграї": лежаки для собак, зерно для птахів тощо. У нашій школі Олеся провела Урок Доброти для учнів 1-11 класів. У душі кожного залишилися теплі спогади про зустріч, не було байдужих до проблем братів наших менших. Школа відкрила для себе ще один напрямок волонтерської діяльності.

Все ж пріоритетною залишається допомога нашим захисникам. Не лише продуктами харчування допомагали в цьому році, а й художньою літературою. Сподіваємося, в короткі години відпочинку хлопці візьмуть до рук книжку і згадають шкільні роки, дитинство, рідні місця. Хоч на деякий час увійде в їх світ мирне життя. До акції долучилися всі класні колективи.

Усе більшої популярності набувають сучасні форми проведення заходів. Уже традиційним є флешмоб до Дня Соборності України. Пісня "Перлина-Україна" полюбилася і молодшим, і старшим школярам. Не менш вражаючим був і флешмоб до річниці народження Т. Г. Шевченка: учителі зачитали "Заповіт" вісьмома мовами світу; вже рідною мовою продовжили читання інших поезій учні 5-11 класів. Традиційним є флешмоб до Дня вишиванки. Цього року учасники освітнього процесу "вишили" карту України. Святкові строї, гімн держави, урочистий настрій і гордість за Україну - все це було і є на всі державні свята. Патріотичне виховання червоною ниткою проходить у освітньому процесі школи. Не менш цікавим був мережевий проект "Подорожуємо країною мовознавство". Учні 5-11 класу вирушили в подорож, аби дізнатися більше про історію свого прізвища та славетних українців.

У школі вже втретє пройшов пісенний фестиваль. Цьогорічна номінація - українська народна пісня. Жоден клас не залишається осторонь, добирають мелодію до душі. Тож і звучали жартівливі, бадьорі, журливі пісні про нашу звитягу, щасливе й нещасливе кохання. Радує, що з першого року фестиваль пісні знав знаменною подією в школі: зал заповнюють учні, працівники школи, батьки, жителі села.

У стінах школи учнів вчаться не лише задивлятися в майбутнє, а й пов`язувати його з минулим, вчитися на уроках історії країни й рідного краю. Саме це й було метою Всеукраїнського проекту для молоді "Історія моєї громади: минуле заради спільного майбутнього". Учні школи презентували дослідження архітектури німецьких будівель, що залишилися в нашому селі як свідки історії Богданівки-Гнадельфельда.

У 2017-2018 навчальному році вперше за багато років учні стали переможцями у конкурсах, спрямованих на збереження життя й здоров`я людини. Юні пожежники здобули перемогу в районному огляді, а команда юних інспекторів руху взяла участь в обласному фестивалі "Нова генерація ЗА безпеку дорожнього руху!". Поїздка до обласного центру дала нові знання про безпеку руху, правила надання первинної медичної допомоги. Команда не тільки засвоїла новий досвід, а й продемонстрували власний звіт з превентивної роботи. Як результат - перемога в номінації "Кращий сценарій".

Останніми акордами навчального року традиційно є свято Останнього дзвоника, сесії ЗНО, ДПА й випускний вечір. Цього року додали ще й родинне свято "Нас усіх запросив на свято УСПІХ!", на якому підведено підсумки участі в різноманітних конкурсах, нагороджено кращих із кращих. Цікава концертна програма, спілкування учасників освітнього процесу подарували надію на те, що успіх буде нашим постійним супутником і свято стане традиційним.

Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.